تصویر سازی کتاب کودک : مهمترین نکتهای که باید در هنگام مصور کردن کتابهای کودکان به خاطر سپردن مخاطبین کتاب هستند. به بیان دیگر، چه کسانی کتاب را خواهند خواند؟ اگر کتاب مخصوص کودکان خردسال است، تصویرها باید بسیار ساده باشند. داستان باید در قالب تصاویری بیان شود که بالافاصله قابل تمییز و به وضوح قابل شناسایی باشند. برای کودکانی که کمی بزرگتر هستند، نیازهای متفاوتی وجود دارد.
شاید آنها بتوانند خودشان کتاب را بخوانند پس درک آنها از داستان تقریباً به تصاویر وابسته نیست. در این موارد، برای وقایع مهم و نقاط سرنوشتساز داستان از تصاویر استفاده میشود.
تصویرگری کتاب کودک به روش لیتوگرافی
لیتوگرافی یکی از انواع تکنیکهایی است که برای تصویرگری کتاب کودک از آن استفاده میشود که روشی ساده و مقرون به صرفه در آثار مختلف مانند کتاب کودکان است. در تصویرگری کتاب کودک چنانچه با کتابها و مجلات با تیراژ بالا سروکار داشته باشیم، از روش چاپ افست لیتوگرافی استفاده میکنند. نکته بسیار مهمی که در تصویرگری کتاب کودک به روش لیتوگرافی باید به آن توجه شود این است که قلمهای مخصوص، مواد اولیه باکیفیت و تکنیک کار بسیار مهم است، به همین دلیل تنها مجموعههایی که در این روش کاملا حرفهای عمل میکنند میتوانند، کیفیت و گرافیک بالای تصویرها را تضمین کنند.
تصویرگری کتاب کودک با اکریلیک
اکریلیک یکی از روشهای مرسوم برای تصویرگری کتاب کودک است .شیوه تصویرگری کتاب کودک با اکریلیک از این جهت انجام میگیرد که تصویرگری در این روش هزینه زیادی نسبت به رنگ روغن نخواهد داشت و هنوز یکی از پرطرفدارترین و معمولترین شیوههای خلق آثار هنری و تصاویر مورد نیاز کتابهاست، به همین دلیل تقاضا برای آن زیاد است . روش رنگ اکریلیک برای تصویرگری نسبت به سایر روشهای مشابه آن مثل استفاده از رنگ روغن یا آبرنگ، سختی کار کمتری دارد و سادگی و کاربرد آن حتی در برخی موارد نیز بیشتر است.
تصویرگری کتاب کودک با مداد رنگی
اگر قرار است تصویرگری کتاب کودکتان با طرحهای ظریف باشد، مداد رنگیها متریال و ابزاری فوق العاده عالی برای این مورد هستند. مداد رنگی یکی از پرطرفدارترین و مهمترین نمونههایی است که امروزه از آن برای تصویرگری کتاب کودک استفاده می شود . بسته به نوع پروژه تصویرگری کتاب کودک، گرافیستها برای طرح اتودهای اولیه کار از مداد رنگی استفاده میکنند و در نهایت از متریال نهایی که کاملا متناسب با نوع کار و سلیقه مولف باشد بهره میبرند اما در برخی موارد نیز به طور کامل از مداد رنگی استفاده خواهد شد.
تصویرگری کتاب کودک با ذغال
ذغال یکی از تکنیکهای تصویرسازی سنتی است که در گذشته محبوبیت بسیار زیادی را برای تصویرگری کتاب کودک داشت. معمولا هنگامی که از کارشناسان در رابطه با کاربرد ذغال طراحی در تصویرگری سؤال میکنند اینگونه پاسخ میدهیم که از این متریال بیشتر برای تصویرگری کتاب داستانهای کوتاه و همچنین طراحیهای سریع و یا با فاز تفننی و سرگرمی استفاده میگردد.
چنانچه کتاب کودک شما در این زمینهها و مشابه آن میباشد و نیازمند طراحی سریع و تفننی هستید، بهترین و محبوبترین متریالی که همه پیشنهاد میکند، ذغال طراحی است. طبق تجربه تصویرگری با ذغال، در مواردی که گفته شد بهترین نتیجه را به شما خواهد داد.
تصویرگری کتاب کودک با روش دیجیتال فری هند
تصویرگری کتاب کودک با تکنیک دیجیتالی که به نوع دیجیتال فری هند و وکتور تقسیم بندی می شود پدید آمد تا به کمک نرم افزارهای کامپیوتری بتوان تصویرگری کتابها را خیلی سریعتر و دقیقتر و با کیفیت رنگ بیشتر انجام داد.تصویرگری در سبک دیجیتال با نرم افزارهای بسیار معروفی مثل فتوشاپ، ایلاستریتور، کورل، اسکِچ و … انجام میگیرد.
تصویرسازی های دیجیتال فری هند به شکل قالب گرافیکی شطرنجی مانند بوده و در اندازههای مشخصی قابل چاپ هستند و با تغییر سایز افت کیفیت پیدا میکنند اما اگر تصویرسازی وکتور انجام شود، بسته به سایز صفحه کتاب و سلیقه مولف با کوچک و بزرگ کردن عکس، افت کیفیت دیده نخواهد شد. معمولا مولفین در جایی که نیاز داشته باشند کوچکترین جزئیات هم به نمایش در بیاید و خروجی آن تصویرهایی باشد که با تغییر سایز کیفیت آن افت پیدا نکند، نوع تصویرگری کتاب کودک را دیجیتالی انتخاب میکنند.
فرمت های جدید در تصویرسازی کتاب کودک
در بیشتر موارد، ناشرها با نویسندگان و تصویرگرهایی کار میکنند که محصول نهایی آنها مکمل محصولات قبلی انتشارات باشد. کتابهای کاغذی سنتی اغلب به لیاوتهای (قالبهای) متداول وابسته هستند
مانند لیاوت ۲۴ صفحهای کتابهای تصویری. اما امروزه میتوان کتابها را به صورت الکترونیک و آنلاین نیز عرضه کرد.
طبیعی است که این فرمتهای جدید، آزادی عمل بیشتری را به هنرمندان میدهند، به ویژه اینکه کتابهای الکترونیکی را میتوان به صورت فردی (بدون نیاز به ناشر) عرضه کرد.
یادتان باشد زمانی که کتاب منتشر شود دیگر راهی برای اعمال تغییرات وجود ندارد. اگر هر یک بخشهای کتاب موجب نارضایتی شما شده است، نگرانیهای خود را ابراز کنید. از دوست یا همکاری که در تهیهی کتاب نقشی ندارد بخواهید کتاب را مطالعه کند و با شما بازخورد بدهد.
تمام انرژی خود را روی تصویرگری یک کتاب متمرکز کنید و بعد از اتمام آن سراغ کتاب بعدی بروید. کتاب نهایی محصول یک همکاری چندجانبه است و اسم شما هم در آن ذکر شده. شما به خودتان مدیون هستید که بهترین تلاش و تواناییتان را در این زمینه و در راستای ایدههای نویسنده و نیازهای ناشر ارائه کنید.