چگونه ناشر کتاب پیدا کنیم : وقتی که نوشتن کتاب به پایان رسید، همه نویسندگان به دنبال چاپ کتاب خود هستند تا هم به سود مالی برسند و هم از دزدیده شدن مطالب ارزشمند کتاب خود جلوگیری کنند. ناشران زیادی نیز در سراسر کشور به کار چاپ کتاب در هر زمینه ای مشغول هستند. برای پاسخ به این سوال که چگونه ناشر پیدا کنیم؟ باید بگوییم که انتخاب ناشر برای #چاپ_کتاب کار آسانی نیست و علاوه بر بررسی کردن کیفیت چاپ کتاب توسط ان انتشارات، باید مسئولیت پذیری ناشر نیز ثابت شده باشد. برای انتخاب ناشر از دوستان یا اقوام که در این کار هستند نیز می توانید راهنمایی بگیرید. شرکت در نمایشگاه های چاپ کتاب یا به صورت آنلاین نیز روش های پیشنهادی ماست. در ادامه با ما باشید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم. در ابتدای امر به تعریف ناشر کتاب می پردازیم تا بدانیم ناشر کتاب کیست و چه وظایفی دارد.
ناشر کتاب کیست؟
ناشر یا انتشارات کتاب تشکیل شده از فرد یا گروهی که با داشتن امکانات و نخصص هایی برای چاپ کتاب به صورت تخصصی اقدام می کنند. در واقع کار ناشر کتاب نظارت بر تمامی مراحل چاپ کتاب نظیر حروف چینی، صفحه آرایی، صحافی، لیتوگرافی، دریافت مجوزها، پخش و فروش کتاب است. در مجموع وظیفه ناشر را می توان نشر و پخش کتاب عنوان کرد.
چگونه ناشر کتاب پیدا کنیم؟
از مهم ترین دغدغه ها برای #چاپ_کتاب مخصوصا برای نویسندگان تازه کار، یافتن ناشر کتاب است. در کل کشور بیشمار انتشارات برای چاپ کتاب داریم که باید با توجه به نوع کتابی که می خواهید چاپ کنید به آن ها مراجعه کنید. در ادامه با چند روش پیدا کردن ناشر برای چاپ کتاب همراه ما باشید.
در روش اول برای چاپ کتاب می توانید حوزه کتاب خود را تعیین کرده و کتاب هایی که در آن زمینه چاپ شده اند را بررسی کنید. به طور معمول ناشران شماره تماس، ایمیل، آدرس اینترنتی و آدرس پستی خود را در کتاب درج می کنید. از این طریق می توانید با ناشر ارتباط بگیرید.
در روش دوم می توانید از دوستان یا آشنایانی که سابقه چاپ کتاب دارند پرس و جو کنید. کسانی که یکبار برای #چاپ_کتاب اقدام کرده باشند ارتباطات بیشتری دارند و می تواند به کمک آن ها برای یافتن ناشر برای چاپ کتاب اقدام نمایید.
روش دیگری که برای پیدا کردن ناشر می توانید انجام دهید، شرکت در نمایشگاه های کتاب است. در نمایشگاه های داخلی کتاب که هر ساله برگزار می شود، بسیاری از ناشران حضور دارند. از طریق می توانید با آن ها ارتباط بگیرید و نظرشان را برای چاپ کتاب خود جلب کنید.
در نهایت با جستجو در صفحات اینترنتی، می توانید با ناشران مختلفی آشنا شوید و نمونه کار های آن ها را مشاهده کنید و از طریق تماس تلفنی یا ایمیل، با آن ها ارتباط بگیرید. اما مهم ترین مسئله ای که در این جا مطرح می شود این است که، چه پارامترهایی را برای انتخاب ناشر در نظر بگیریم و به چه مواردی را در انتخاب ناشر دقت داشته باشیم؟
راهنمای انتخاب ناشر برای نویسندگان
برای انتخاب ناشر برای #چاپ_کتاب علاوه بر کیفیت چاپ کتاب در آن انتشارات، باید به اخلاق خوب و احترام به مخاطب، متعهد و مسئولیت پذیر بودن ناشر نیز توجه کنید. در نهایت اگر بین چند ناشر با همین ویژگی ها نتوانستید انتخاب کنید، اولویت با ناشری است که به شما نزدیک تر است؛ حال یا در شهر شماست یا در اطراف محل کار شما. در این جا به بررسی ویژگی هایی که گفتیم می پردازیم:
ویژگی اول ناشر چاپ کتاب : کیفیت در چاپ کتاب
کیفیت چاپ کتاب در آن انتشارات مهم ترین ویژگی است که باید انتشارات از آن برخوردار باشد. گاهی ناشر کتاب با کم فروشی، از کیفیت چاپ کتاب می کاهد که می توان این موضوع را در کیفیت ظاهر کتاب و کاعذ چاپ کتاب جستجو کرد.
ویژگی دوم ناشر چاپ کتاب : اخلاق حسنه ناشر و احترام به نویسنده
اخلاق خوب و احترام به نویسنده شاید مسئله مهمی نباشد اما وقتی در فرآیند چاپ کتاب با نویسنده ای همکاری داشته باشید که به نظرات شما اهمیتی نمی دهد و حتی ممکن است به شما بی احترامی کند، اهمیت خوش اخلاق بودن و احترام به نویسنده را درک می کنید.
ویژگی سوم ناشر چاپ کتاب : متعهد بودن ناشر
متعهد بودن ناشر از شرط های لازم برای انتخاب ناشر است. هر نویسنده ای دوست دارد با ناشری کار کند که تعهد داشته باشد و کارها را با بالاترین کیفیت ممکن پیش ببرد. بعضی از موارد رایج عدم پایبندی به تعهد در ناشران را در ادامه می خوانیم:
به کار گیری یک شابک برای چاپ چندین کتاب که ای ن کار درستی نیست و باید برای هر کتاب یک شابک مجزا تهیه شود.
چاپ کتاب بدون دریافت مجوز فیپا که در این صورت چاپ کتاب غیرقانونی است.
چاپ کتاب به صورت غیرقانونی قبل از دریافت مجوز های لازم برای چاپ کتاب.
عدم پیگیری برای دریافت مجوز ها و عمل نکردن به وظایف خود در سر وقت مقرر شده.
موسسه #چاپ_کتاب ویراست پاپ با همراهی تیمی با تجربه و متعهد، همواره سعی دارد بهترین خدمات را به نویسندگان ارائه دهد و در تلاش است تا در زمان تعیین شده به تعهدات خود عمل نماید.
ویژگی چهارم ناشر چاپ کتاب : مسئولیتپذیری ناشر
در طی حمل و نقل یا در فرآیند چاپ ممکن است تعدادی کتاب دچار آسیب شوند. ناشران ایرانی اغلب با عنوان اینکه این موارد طبیعی است و در هر کاری درصدی ضایعات وجود دارد، حق هر گونه اعتراضی را از نویسنده می گیرند. اما ناشران خارجیبا تعهد بالای کاری، اصلاح کتاب های ناقص شده را قبول می کنند و به همان تعداد کتاب سالم را به مولف تحویل می دهند.
توصیه ای برای انتخاب ناشر برای نویسندگان تازه کار
این توصیه برای نویسندگان جوان و کم تجربه است که در دام ناشران غیر حرفه ای و متقلب نیفتند. به طور معمول ناشران معروف و حرفه ای، آثار نویسندگان معروف که مطمئن هستند فروش خوبی دارد را به چاپ می رسانند.
اما در این میان ناشران متقلب با گرفتن پول و هزینه چاپ کتاب، بدئن دریافت مجوز های لازم برای چاپ کتاب یا چاپ کتاب با کیفیت پایین، نویسنده را گول می زنند. توصیه ما برای اینکه در دام این موسسات نشر سودجو نیفتید این است که در هر مرحله از ناشر گزارش کار دریافت کنید.
با ناشر کتاب در چه مواردی صحبت کنیم؟
پس از انتخاب ناشر باید بدانید که در چه مواردی باید با ناشر به توافق برسید. در واقع باید در مورد قطغ کتاب، نوع جلد، تعداد صفحات، نوغ کاغذ برای چاپ کتاب، صفحه آرایی و نوع چاپ کتاب با ناشر مشورت کنید. در قدم بعدی باید در باره قیمت فروش کتاب نیز با انتشارات وارد مذاکره شوید تا ناشر وارد مراحل دریافت مجوز های چاپ کتاب شود و در نهایت برای چاپ کتاب اقدام کند.
چگونه رمان خود را چاپ کنیم؟
برای چاپ رمان باید با توجه داشته باشید که بازار رمان در داخل کشور پر شده است. اما این به معنای عدم اقدام برای چاپ کتاب رمان نیست، بلکه رمان های ضعیف و بی ارزش، جایی در بین کتاب های قوی رمان ندارند. از این رو توصیه می کنیم در نوشتن رمان این نکته را در نظر داشته باشید.
علاوه بر این موضوع، بیشتر ناشران معروف سعی می کنند آثار و کتاب رمان نویسندگان معروف که مخاطبان را به خود جذب می کنند را چاپ نمایند و شانس شما برای یافتن ناشری که با شما همکاری کند پایین است. از این رو تمرکز خود را روی کیفیت محتوای خود قرار دهید وسپس برای انتخاب ناشر طبق مواردی که در ابتدا ذکر شد اقدام نمایید.
هزینه چاپ رمان
هزینه چاپ رمان با کتاب های دیگری که برای چاپ اماده می شوند تفاوتی ندارد و تمام هزینه های کاغذ، جوهر، جنس جلد کتاب، هزینه های صفحه آرایی، هزینه های ویراستاری و دریافت مجوز ها را در هزینه چاپ رمان باید دخیل کنید.
چاپ رایگان کتاب رمان
معمولا نویسندگان رغبتی برای چاپ رایگان کتاب رمان ندارند. زیرا در این بازاری که قیمت ها هر لحظه تغییر می کند، چاپ رایگان کتاب برای ناشر صرفه ندارد و اگر بخواهد چاپ رایگان رمان را بپذیرد، سراغ نویسندگانی می رود که از فروش کتاب آن ها اطمینان دارد.